Încărcat de istorie și păstrând grandoarea vremurilor de mult apuse, Sibiul continuă să fascineze și să atragă turiști de pretutindeni. Nu din întâmplare a fost votat capitală culturală europeană.
A fost înființat în a doua jumătate a secolului al XII-lea de către coloniștii sași și fiind un mare centru de comerț a cunoscut perioade de înflorire în care s-au construit cele mai reprezentative clădiri ale orașului.
Puncte de atracție
Străzile, casele, piețele, bisericile, turnurile, totul mustește a istorie și a cultură. Orașul este împărțit pe două niveluri: partea superioară și partea inferioară a orașului. Centrul istoric include Piața Mare, care a fost și este inima orașului, Piața Huet, Muzeul Brukenthal Brukenthal, o frumoasă catedrală gotică, clădiri istorice, restaurante, terase, toate împletindu-se într-un frumos tablou medieval.
Cea mai frumoasă priveliște a orașului poate fi admirată urcând cele 141 de trepte până în vârful Turnului Sfatului. Situat între cele două piețe principale ale orașului, Turnul Sfatului a avut diferite funcții de-a lungul timpului. Dacă inițial a avut funcția de apărare a intrării către cea de-a doua incintă, ulterior a fost folosit ca depozit, ca închisoare temporară și chiar muzeu botanic. Din construcția originală, inițiată în secolul al XIII-lea, s-au păstrat încă parterul și primele două etaje.
Sibiul se mai poate lăuda cu cel mai vechi muzeu din țară. Este vorba de Muzeul Brukenthal, construit în stilul baroc și care găzduiește o minunată colecție de artă, sculpturi și icoane religioase din secolele XVI-XVIII, timbre, colecții numismatice, cât și o vastă bibliotecă.
Pentru iubitorii de arhitectură gotică, Piața Huet oferă o imagine de neuitat prin varietatea de clădiri gotice având ca piesă centrală Biserica Evanghelică. Construită în 1520, această structură impresionantă, asemenea Turnului Sfatului oferă posibilitatea de a admira orașul de la înălțime.
Foarte aproape de impozanta Biserică Evanghelică se află Podul Minciunilor. Una dintre legende spune că podul aude, iar atunci când cineva se află pe pod și nu spune adevărul se aud șoapte și chicoteli.
Pe lângă varietatea arhitecturală care a fost foarte bine conservată, locuitorii au păstrat și rețetele tradiționale. Având vocație gastronomică, sibienii se pot lăuda cu mâncărurile tradiționale și cu rețetele specifice zonei. Iar pentru iubitorii de natură, împrejurimile Sibiului reprezintă locul ideal pentru drumeții și plimbări în natură.